Organisatie | Pamoja Child Foundation

De organisatie

Sinds de oprichting van Pamoja Child Foundation is de organisatie aangestuurd door een bestuur in Nederland. Dit bestuur ontvangt voor haar werkzaamheden voor Pamoja Child Foundtion geen vergoeding en doet dit volledig vrijwillig.

Het management in Kenia is tot en met 2009 altijd in handen geweest van een Nederlandse directeur, als gevolg van het Nederlands - Keniaans initiatief dat Pamoja Child Foundation is.

De trend in ontwikkelingssamenwerking richt zich steeds meer op capaciteitsversterking van de locale partners en het gebruik maken van locale expertise en leiderschap, zeker voor kleine organisaties zoals Pamoja Child Foundation. Ook het beleid van de Keniaanse overheid is steeds meer gericht op positieve discriminatie van Keniaanse medewerkers boven buitenlandse bij gelijke geschiktheid.

Vanaf 2010 heeft het bestuur van Pamoja Child Foundation ervoor gekozen om een Keniaanse directeur aan te stellen, waardoor de projecten van Pamoja gedragen worden door de Keniaanse gemeenschap. Naast de Keniaanse directeur zijn er 3 medewerkers in dienst:

  • een coördinator voor de projecten op het gebied van gemeenschapsontwikkeling,
  • een sociaal werker/coördinator kindsponsoring en
  • een monitoring en evaluatie coördinator.

Daarnaast zijn er 4 ondersteunende medewerkers voor het onderhoud en de veiligheid van Pamoja Centre.

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja