Organisatie | Pamoja Child Foundation

De organisatie

Sinds haar oprichting (2001) bestaat Pamoja Child Foundation uit een stichting in Nederland en een lokale gemeenschapsorganisatie (CBO) in Kenia, beide geregistreerd. De stichting heeft vanaf het begin een Nederlands bestuur. Het management van de CBO in Kenia was tot 2004 in handen van de twee oprichters, daarna van twee Nederlandse managers en sinds 2010 is het management in Keniaanse handen.

Het doel van ontwikkelingssamenwerking is het versterken van de capaciteit van lokale partners met lokale expertise en leiderschap, met name voor een kleine organisatie zoals Pamoja Child Foundation. Het beleid van de regering van Kenia is om Keniaanse werknemers positief te discrimineren boven buitenlandse, wanneer de kwalificaties voor een baan van beide kandidaten gelijk zijn.

Vanaf begin 2010 heeft het bestuur van de Pamoja Child Foundation een Keniaanse manager aangesteld om de CBO te leiden bij het implementeren van de strategische richting en om het volledige Keniaanse eigendom voor de organisatie te verkrijgen. Het was echter een uitdaging om de juiste persoon te vinden om de organisatie progressief te leiden en sinds 2012 bestaat het management uit een team van twee: de Operationele & Projecten Manager en de Strategische & Financiële Manager (met focus op Monitoring & Evaluatie en fondsenwerving).

Naast het Management Team zijn er nog 7 andere personeelsleden:

  • een Programma Coördinator/ Trainer (voor een programma met VI Agroforestry)
  • een Coördinator Sponsoring en Kinderbescherming
  • een Project Medewerker/ Facilitator
  • 4 ondersteunende personeelsleden (beveiliging- en schoonmaakpersoneel/ kok)

Stichting Pamoja Child vindt het belangrijk om aan studenten van verschillende disciplines van universiteiten en hogescholen werkervaring te bieden en biedt daarom stageplaatsen aan voor minimaal 2 studenten per jaar.

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja