Nieuws | Pamoja Child Foundation

Sterke kinderen in Kenia

Empowerment project 2011-2012 door Els Pronk en Margriet Schut

In 2011 gaan Els Pronk en Margriet Schut met Pamoja Child Foundation samenwerken door middel van een project dat is gericht op het versterken van kinderen. Dit project is mogelijk gemaakt door de Rotary Rhenen-Veenendaal, die zorg hebben gedragen voor de benodigde financiele middelen.

Door het trainen van leraren, sociaal werkers en ouders en door middel van workshops met kinderen beoogt dit project kinderen sociaal en emotioneel sterker te maken en hun zelfvertrouwen te ontwikkelen, zodat ze steviger in hun schoenen staan. Hierbij gaan Els en Margriet uit van een positieve benadering, waarbij ze zich richten op de sterke kanten en talenten van kinderen en nemen deze als basis voor het kind om zich verder te ontwikkelen.

Aangezien Pamoja Child Foundation al vele jaren werkzaam is in Awasi, met als doel om wezen en kwetsbare kinderen een betere toekomst te bieden, waarbij vooral binnen de scholen aandacht wordt besteedt aan een betere begeleiding en ontwikkeling van het kind, past het project van Els en Margriet perfect binnen onze doelstelling en werkwijze. Els en Margriet gaan dan ook op de scholen waar Pamoja Child Foundation mee samenwerkt aan de slag, in het voorjaar van 2011. Els en Margriet kijken ernaar uit om een start te maken met dit project in Awasi!

Margriet Schut is consultant en coach bij Kessels & Smit, TheLearning Company. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring met het begeleiden van leer processen in organisaties (ook binnen het onderwijs). Els Pronk heeft een eigen bedrijf 'Grootsklein' en tientallen jaren ervaring in het onderwijs. Zij is trainer en coach voor kinderen, ouders en leraren , werkt vanuit een integrale visie en begeleidt kinderen in relatie tot ouders en leerkrachten. Beiden hebben dit project succesvol eerder uitgevoerd in Kenia (2007) en in Ghana (2008 en 2009) en hebben geleerd dat hun aanpak een krachtige manier is om kinderen, leraren, sociaal werkers en ouders meer zelfvertrouwen bij te brengen en een nieuw perspectief te bieden voor hun toekomst.

In onderstaand document kunt u meer lezen over het project.

Downloads

  1. › Empowerment project

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja