Nieuws | Pamoja Child Foundation

Inkomen Genererend & Lerende Activiteit (IGLA)

De basisschool Oren nam deel aan een uitwisselingsprogramma dat werd gefaciliteerd door Pamoja Child Foundation. De school had een kans om te communiceren met scholen in Siaya County die het heel goed doen dankzij de inkomstengeneratie en leeractiviteiten in die scholen. Na het bezoek begon de Oren-school met landbouw als een project dat volledig wordt gerund door de 4k-club: een term die wordt gebruikt om de jonge landbouwclub op de basisschool te vertegenwoordigen. 4K betekent 'Kuungana, Kufanya, Kusaidia Kenya', wat Swahili betekent 'Kom samen en Handel om Kenia te helpen. Dit is een concept dat werd gebruikt om de voedselzekerheid te verbeteren en leerlingen te betrekken bij duurzame landbouw. Ze besloten om zich in te zetten voor de productie van maïs en groenten.

Stichting Pamoja Child ondersteunde het schoolproject met prikkeldraad voor bescherming en binnen het eerste jaar oogstte de club zes zakken maïs welke ze verkochten aan een nabijgelegen middelbare school waarmee ze een totaal van Ksh 24.000 (+ - € 220) verdienden. Het idee van het starten van een fonds ter ondersteuning van wees en kwetsbare kinderen (OVC-kitty) werd geboren en de opbrengst van de oogst vormde het kapitaal. Een comité bestaande uit 2 ouders, 2 leraren en een clubvertegenwoordiger werd opgericht voor management van het project. De betrokkenheid van ouders was noodzakelijk om eigenaardom en duurzaamheid te vergroten. De school haalde vervolgens door lokale fondsenwerving Ksh 38.000 op, wat een totaal van Ksh 62.000 (+ - € 560) bracht in hun OVC-kitty. De commissie verstrekt nu leningen aan ouders om het schoolgeld voor middelbaar onderwijs te betalen waarbij ze het terugbetalen na een maand met een rente van 20%. (In totaal is Ksh 47.160 uitgeleend aan ouders / voogden om het onderwijs van hun kinderen te ondersteunen, de rente is Ksh 9.432). De commissie gebruikt de verdiende rente om leerlingen te steunen met schoolgeld, educatieve rondleidingen te financieren en schooluniform te bieden aan kwetsbare groepen kinderen op school. Het project heeft echt de participatie van leerlingen bevorderd en de relatie tussen leraar en kind verbeterd.

Oren basisschool: 4k clubleden en hun club leiders

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja