Nieuws | Pamoja Child Foundation

Verbeterde voedselzekerheid en inkomen per huishouden

De heer en mevrouw Osogo zijn lid van de Pioneer Self Help Group, een groep die in 2015 samenwerkte met Pamoja Child Foundation onder het Community Group Empowerment-programma. Het programma richt zich op dat er voldoende inkomen en voedselzekerheid is voor de leden van de gemeenschap. De organisatie biedt de groepen technische en materiële ondersteuning op basis van kostendeling, en in samenwerking met het Ministerie van Vee en Landbouw. Het doel is om de ondernemingsgeest van de groepsleden aan te wakkeren en het vermogen van individuele leden om de productie te verhogen, te verbeteren en zo het inkomen te verhogen. Het paar Osogo is zeer succesvol dankzij de training die zij hebben gevolgdn over de productie en het beheer van pluimvee. Begin 2016 verkocht het echtpaar 200 vogels en verdiende in totaal Ksh 200.000 die het gezin gebruikte voor het renoveren van hun huis dat in slechte staat was. Mevrouw Osogo is trots op haar huis, ze hebben nu een fatsoenlijk huis dat haar familie comfortabel doet wonen, dankzij hun eigen inspanningen in hun pluimveeproject. Bovendien sparen ze in de groepen via het ‘Village Savings and Loaning' model, waardoor ze de opvoeding van hun kinderen konden financieren.

"Pamoja Child Foundation opende onze ogen voor de mogelijkheden om ons heen. We wonen in een gebied waar de weersomstandigheden niet erg gunstig zijn voor de productie van gewassen, en daarom biedt pluimvee het beste alternatief om te zorgen voor een beter inkomen en voedselzekerheid voor deze gemeenschap." Aldus de heer Osogo.

 De Osogo's in hun gerenoveerde huis en enkele vogels in hun Pluimvee- project

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja