Nieuws | Pamoja Child Foundation

World Teachers 2016

Als onderdeel van een driejarig uitwisselingsprogramma tussen leraren in het basisonderwijs, genaamd World Teachers Programma en gefinancierd door Edukans, wordt een platform geboden voor leraren uit Nederland, Finland en hun Keniaanse collega's om ervaringen uit te wisselen en betrokken te zijn door actief leren te bevorderen op Keniaanse basisscholen. De uitwisseling is gericht op kindgericht leren waar kinderen actief deelnemen aan het leerproces en hiervoor worden verschillende methodieken voor actief leren over de hele linie gedeeld.

Het World Teachers' Team in actie met leerlingen en schoolleiders

In totaal namen 8 basisscholen (Nyatao, Ng'eny, Mikiria en St. Joseph Ng'ula, Ayucha, Kamunda, Kanyipola en Oren Basisscholen) deel in 2016, wat het leren en de prestaties op de scholen verbeterden, de relatie van leraren ten aanzien van langzame leerlingen verbeterden en leerlingen meer laat genieten van het leren door de praktische aspecten van de les. Door actief te leren, met het gebruik van voorbeelden uit de praktijk en makkelijk verkrijgbare materialen zoals modder, zand en water is het voor leerlingen makkelijker om te leren omdat ze zich kunnen identificeren met de materialen en actief deelnemen aan de lessen.  

In de weekenden hadden de Europese leraren de gelegenheid om het natuurschoon van Kenia te bewonderen. 

Een deel van het World Teachers' Team op safari in Ruma National Park

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja