Nieuws | Pamoja Child Foundation

Terug naar School Programma

Als jonge meisjes in de puberteit komen, worden ze meestal overweldigd door de veranderingen die ze doormaken. Deze veranderingen hebben meestal gevolgen voor de jongeren terwijl ze proberen om hun weg te vinden en tegelijkertijd trouw te blijven aan hun karakter en normen en waarden.

Pamoja gelooft sterk in het begeleiden van de jongeren in het maken van goede keuzes en beslissingen en bij het volgen van hun weg. In dit kader introduceren we het Terug Naar School Programma (RSP; Return to School Program) voor de jongeren die voortijdig school verlaten als gevolg van bijvoorbeeld tienerzwangerschap of kinderarbeid. Via dit programma gaan kinderen terug naar school zodat ze hun toekomst dromen kunnen waarmaken.

Een voorbeeld:

"Het was liefde op het eerste gezicht en ik dacht echt dat hij van me hield. Toen onze relatie langer duurde leek het ons goed en logisch om een stap verder te gaan. Toen ik zwanger werd durfde ik mijn sponsors, vrienden en mijn familie niet onder ogen te komen. Ik ging bij mijn vriend wonen. Het leven was erg zwaar, we deden allerlei soorten raar werk om rond te komen, terwijl we wachten op de geboorte van onze baby. Gedurende deze hele tijd Pamoja mij nooit opgegeven; ze bleven mij zoeken en tegen het einde van het jaar hadden ze me eindelijk gevonden. Op dat moment was ik een huishoudelijk hulp en was mijn vriend gevlucht voor alle verantwoordelijkheden. Ik ging terug naar Pamoja en kon deelnemen aan het Terug naar School Programma. Ik ben nu klaar met mijn school en ga nu verder met een studie maatschappelijk werk en ontwikkeling. Ik kreeg een tweede kans, en daar wil ik het beste van maken en andere jongeren helpen bij het maken hun beslissingen "

Help Pamoja kinderen in Afrika te helpen

Wordt nu donateur!

Direct eenmalig een donatie overmaken Direct eenmalig een donatie overmaken Wordt jaarlijks donateur Wordt jaarlijks donateur Anders doneren
Impulsis steunt Pamoja